Dillkött
![Dillkött](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_245317/cf_259/dillkott.jpg)
Ett avancerat men ytterst smakfullt recept på dillkött har du här. Kalvköttet har en underbar sås av finhackad dill, smör, grädde och en särskild lag. Servera det möra dillköttet tillsammans med kokt potatis.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2004
![Dillkött](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_245317/cf_259/dillkott.jpg)
Ingredienser
Ättikslag
Sås
Till servering
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkfri: byt ut grädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Klimatanpassa
Mängden kött kan halveras, till 750-800 g. kött = 150 g. kött/portion efter tillagning. Lammkött har en lägre klimatpåverkan än nötkött, väljer du lamm minskar du klimatpåverkan med en tredjedel. Lägg gärna till fler grönsaker, som palsternacka eller rotselleri, så räcker det till fler! Eller, varför inte prova vårat recept på dillkött med kyckling? En rätt som har närmare 90% lägre påverkan på klimatet tack vare kycklingen.
Näringsvärdet är beräknat med en portion potatis, tomater och haricot verts.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Kan man värma upp dagen efter ?
Lena
2024-07-07Hej Lena! Ja det går bra att spara det som blir över i kylen och sedan värma dagen efter. Hälsningar Harriet
Redaktionen
2024-07-09Smaken blev bra och det var bra beskrivet. Det jag inte tycker fungerar är majsredningen, den funkar inte. När man tillsätter ättikslagen så går redningen "isär" och det blir vattnigt, det upplever jag inte med vetemjölsredning . Möjligen att man vänder på ordningen och tillsätter ättikslagen och sen reder av. Misstänker dock att ättikslag, grädde och värme är en vansklig kombination (skär sig) men jag ska testa nästa gång.
Mats
2024-07-04Tycker ni på Ica som gjort detta recept att proportionerna stämmer med tanke på mängden av ättika. Helt förvrängt att ni kan lämna ut ett sådant recept. De som inte kan laga mat eller är nybörjare förstör en fin bit kalvkött och får munnen och matstrupen förstörd. Dåligt!
Eva
2024-02-05Hej Eva! Vi har skrivit att man ska smaka av med ättikslagen i receptet så att man kan börja med lite och sen smaksätta med mer lag efter eget tycke. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-02-06