Dillpicklad gurka
![Dillpicklad gurka](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_241362/cf_259/dillpicklad_gurka.jpg)
Vi får inte nog av att pickla, syra och lägga in grönsaker! En riktigt klassiker är inlagd gurka som här får sällskap av smakkompisen dill och passar till allt från köttbullarna till salladen och på frukostmackan.
![Dillpicklad gurka](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_241362/cf_259/dillpicklad_gurka.jpg)
Ingredienser
8 portioner
1 gurka (à ca 400 g)
1/2 dl ättiksprit (12%)
1 dl strösocker
2 dl vatten
1 msk hackad dill
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi109 KJ / 26 kCal
Fett0 g
Salt0 g
Kolhydrater6 g
Protein0.4 g
Kommentarer
Tack, äntligen ett recept där man slipper koka ihop lagen! Nästa steg, att använda vitvinsvinäger för att slippa ättikan som känns lite för mycket 1800-tal för mig. Skall prova när nästa gäng gurka är klara i växthuset.
Bo
2024-05-30Så gott. Toppen
Ingela
2023-02-25Hej, ska man inte koka upp socker, vatten och ättika som jag gjort med ert recept på picklad rödlök? Vad är skillnaden? :)
Julia
2022-11-14