Dillpicklad sparris

Betyg 4 av 5.
8 personer har röstat
1
Dillpicklad sparris

Det vi människor älskar mest vill vi bevara för eftervärlden. Eller åtminstone till efter att sparrissäsongen är över. Lagen passar även bra till grönsaker som polkabeta, blomkål, fänkål eller rädisor.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2018

Dillpicklad sparris

Ingredienser

Ca 8 dl
2   knippen sparris (à 250 g)
1 dl  ättika
2 dl  strösocker
3 dl  vatten
1 tsk  dillfrön

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per dl.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
8 personer har röstat

Kommentar

Hur länge håller den i kylen?

Lina

2024-05-26

Hej Lina! Den borde hålla ett par veckor i kylen i alla fall. Hoppas det smakar! Vänliga hälsningar Tove

Redaktionen

2024-05-27

Näringsvärde per portion

Energi138 KJ / 33 kCal
Fett0.1 g
Salt0 g
Kolhydrater6 g
Protein2 g

Testa liknande recept

Syltade tomater
Betyg 4 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Morotssallad i krämig och sötsur dilldressing
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Dillpicklade gurkstavar med pepparrot
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Dillstekt strömming med inlagd fänkål
Betyg 4.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Citronpicklad vit sparris
Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Inlagd sill med aquavit, dill och gurka
Betyg 5 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga