Dillstekt lammrostbiff med rödbetsquinoa
![Dillstekt lammrostbiff med rödbetsquinoa](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_70987/cf_259/dillstekt_lammrostbiff_med_rodbetsquinoa.jpg)
Dillstekt lammrostbiff med rödbetsquinoa är perfekt söndagsmat. Färsk dill och dillfrön ger köttet mustig smak och rödbetorna blandas med lök och quinoa till matig sallad. Pepparrotsdressing gjord på smetana, färsk pepparrot och dijonsenap förhöjer smaken på den dillstekta lammrostbiffen.
![Dillstekt lammrostbiff med rödbetsquinoa](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_70987/cf_259/dillstekt_lammrostbiff_med_rodbetsquinoa.jpg)
Ingredienser
4 portioner
6 normalstora rödbetor (6 motsvarar ca 500 g)
1 silverlök
4 port quinoa eller couscous
1 romansallad
salt och svartpeppar
Lammrostbiff
1 kruka dill
1 msk dillfrö
ca 600 g lammrostbiff
2 msk olivolja
salt och svartpeppar
Pepparrotsdressing
2 msk riven färsk pepparrot
2 dl smetana
2 tsk dijonsenap
salt och svartpeppar
För alla
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj quinoa
Gör laktosfri: använd laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt smetana till mjölkfritt alternativ t ex Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3131 KJ / 748 kCal
Fett38.1 g
Kolhydrater24.8 g
Protein46.6 g
Kommentarer