Dillstekt lax med rädissallad och gurksmetana
Lax i fint sällskap med pilgrimsmussla. Till det serveras en frisk rädissallad kryddad med citronolja och krämig smetantasås med inslag av både gurknudlar och citronrasp. Röd caviar blir snyggt på toppen.
Ingredienser
4 portioner
Pilgrimsmusslor
4 pilgrimsmusslor
1 msk olivolja
Dillstekt lax
1 kruka dill
4 portionsbitar lax (à 120-150 g )
2 msk smör
salt
svartpeppar
Rädissallad
10 rädisor
1/2 påse röda mangoldskott (à 65 g)
2 msk olivolja med citronsmak
Gurksmetana
1 gurka
1 citron
2 dl smetana
Topping
80 g röd caviar
Till servering
potatis (gärna Amandine)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3265 KJ / 780 kCal
Fett52.7 g
Salt0.8 g
Kolhydrater40.9 g
Protein33.3 g
Kommentarer
Hej Anna! Det fungerar ju bra att byta ut den mot crème fraîche eller lätt crème fraîche såklart.
Redaktionen
2014-04-04Såg läckra ch inspirerande ut. Men varför "plötsligt" smetana till allt?
Anna
2014-04-02