Dillstekt strömming med potatismos och morotssallad
Somrig fiskrätt mitt i sommaren eller för att skapa sommarkänsla andra delar av året. Strömming som smaksatts med dill och smör serveras med ett lent potatismos och en enkel morotssallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2012
Ingredienser
4 portioner
600 g strömmingsfilé
1 kg mjölig potatis
20 g färsk dill
3 msk svensk senap
salt och peppar
2 dl grovt rågbröd
3 msk smör eller margarin
3 dl mjölk (gärna 3 %)
Morotssallad
1 rödlök
3 morötter
2 msk vitvinsvinäger
1 msk olivolja
För alla
Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl eller majsmjöl.
Gör laktosfri: använd matfett och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett och byt ut mjölken mot mjölkfritt havre-, ris- eller soljaalternativ.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2970 KJ / 711 kCal
Fett29.9 g
Kolhydrater69.9 g
Protein34.9 g
Kommentar
Ska det verkligen vara rågbröd???
Ketty
2021-02-11