Dillstuvad potatis
Klassisk och krämig dillstuvad potatis är god till så många rätter, men kanske ändå främst till rimmad, gravad eller rökt fisk. Dillstuvad potatis med både mjölk och lite vispgrädde i ger dig både potatis och sås på samma gång. Tillsätt dillen precis före servering för bästa smak.
Ingredienser
4 portioner
900 g kokt, skalad potatis (varm eller kall)
25 g smör
2 msk vetemjöl
3 dl mjölk (1,5 %)
1 dl vispgrädde
salt
svartpeppar
1 kruka dill
För alla
Fri från ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri mjölmix.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, mjölkdryck och grädde.
Gör så här
Tips
Använder du kall potatis så värm potatisen separat i en porslinsskål i mikrovågsugn, så går det fortare att få potatisstuvningen varm.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1656 KJ / 396 kCal
Fett18 g
Salt2 g
Kolhydrater48 g
Protein8 g
Kommentarer
Hade i dillen tillsammans med grädde och mjölken, funkade utmärkt. Som tidigare kommentar, en liten skvätt citron i gör susen. Samt jag hade ca 550g potatis till receptet då jag gillar när det är mycket sås!
Yohanna
2024-05-03varför skriver ni att det inte går att få glutenfritt? Det ä ju bara att använda annat mjöl.
Anja
2023-10-17Hej Anja! Tack för din kommentar! Receptet är nu uppdaterat. Hälsningar Lisa
Redaktionen
2023-10-20Rör i dillen innan potatisen läggs i stuvningen. Några droppar citronsaft för lite syra så blir receptet enligt min smak godare. Hälsningar Evert.
Evert
2023-09-18