Dinkelbröd med frukt och nötter
![Dinkelbröd med frukt och nötter](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_63613/cf_259/dinkelbrod_med_frukt_och_notter.jpg)
Ett nyttigare och gott bröd där vetemjölet ersätts med dinkelmjöl och havregryn. Torkade aprikoser och nötterna gör brödet mer matigt och saftigt. Ett perfekt frukostalternativ att starta dagen med.
![Dinkelbröd med frukt och nötter](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_63613/cf_259/dinkelbrod_med_frukt_och_notter.jpg)
Ingredienser
1 bröd
5 dl siktat dinkelmjöl (à 55 g)
1 dl fiberrika havregryn
200 g torkade aprikoser
2 dl blandade nötter (t ex hasselnötter och valnötter)
1/2 dl hela linfrön
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
4 dl yoghurt (3 %)
Topping
2 msk solroskärnor
2 msk pumpakärnor
För alla
Fri från ägg. Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jättegott! Undrar hur länge brödet håller sig om man inte fryser det?
Lena
2024-02-03Hej Lena! Brödet håller sig i flera dagar. Ett tips är annars att skiva det innan det fryses så går det fort att tina en skiva när man blir sugen! :) Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-02-05Har hellre i bitar av torkade svenska äpplen.
Maj-elen
2023-09-18Fantastiskt gott bröd, serverades på vårt bröllop och det gick åt som smör i solsken! Alla ville ha receptet sedan :)
Illiana
2023-08-07