Dipp med potatis, smetana och brynt smör
![Dipp med potatis, smetana och brynt smör](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_246277/cf_259/dipp_med_potatis__smetana_och_brynt_smor.jpg)
Överraska gästerna med en annorlunda dipp. En len potatis- och smetanakräm i en skön blandning som sedan toppas med brynt smör. Smöret är dessutom smaksatt med schalottenlök och dragon. Potatisdippen är så god att den förmodligen blir din nya favoritdipp.
![Dipp med potatis, smetana och brynt smör](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_246277/cf_259/dipp_med_potatis__smetana_och_brynt_smor.jpg)
Ingredienser
6 portioner
500 g potatis (gärna jazzy)
1 1/2 dl smetana
salt
svartpeppar
2 bananschalottenlökar
1/2 kruka dragon
50 g smör
Till servering
rotfrukts- eller potatischips
För alla
Fri från gluten och ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smetana och smör.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1535 KJ / 366 kCal
Fett25 g
Salt1 g
Kolhydrater30 g
Protein4 g
Kommentarer