Doftande pilaffris med saffran

Betyg 4 av 5.
7 personer har röstat
2
Doftande pilaffris med saffran

Doftande pilaffris med saffran är en fyllig orientalisk risrätt där avorioriset brynts med lök och saffran i smör och sedan kokats mjukt i grönsaksbuljong. Väldoften förhöjs av kardemumma och aprikoser. Servera gärna med indiska kycklingspett.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2001

Doftande pilaffris med saffran

Ingredienser

6 portioner
1   gul lök
2 msk  smör eller margarin
1   paket saffran (à 0,5 g)
2 1/2 dl  ris, gärna avorioris
5 dl  grönsaksbuljong
2   vitlöksklyftor
3   paprikor gärna i olika färger
1   påse torkade aprikoser (à 200 g)
1 1/2 tsk  kardemumma

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

På tok för mycket aprikos för mig - den söta frukten tog över helt. Annars ok

Niilo

2023-12-03

Smakar för mycket kardemumma. Lagom med ½ tesked istället för 1½.

Sven

2002-11-15

Testa liknande recept

Ras el hanout - krydda
Betyg 3.1 av 5.
19 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Filodegsrullar med prästost
Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Baklava med pistage och kardemumma
Betyg 3.4 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ras-el-hanout
Betyg 4.1 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Krämig kardemummadessert
Betyg 3.4 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Äppelknyte med lakritssmak
Betyg 3.1 av 5.
29 personer har röstat
Under 45 min att tillaga