Doppspad med äpple och ingefära

0 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Doppspad med äpple och ingefära

Detta doppspad är en variation av dopp i grytan är långt ifrån ett varmt, oljigt skinkspad med blöta brödbitar. Tänk snarare en mustig buljong som både får friskhet av äppelmust och sting från ingefära. Gör som norrlänningarna och skippa mjukbrödet och doppa ett hårt tunnbröd istället för en fulländad upplevelse.

Doppspad med äpple och ingefära

Ingredienser

8 bufféportioner
5 dl skinkspad
2 msk riven ingefära
5 dl äppelmust
30 hela svartpepparkorn
500 - 600 g vitkål
200 - 300 g purjolök

Till servering

tunnbröd

Gör så här

00:10:00
Fakta:
Varför äter vi dopp i grytan vid jul?
Dopp i grytan var ursprungligen inte en del av julbordet, utan det sågs praktiskt att doppa det något hårda brödet för att mjuka upp det i spadet från grytan med kokt skinka och julkorv i samband med julförberedelserna.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

0 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Rimlag med svartpeppar och äppelmust
Betyg 3.4 av 5.8 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Grönkål
Betyg 2.8 av 5.20 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Halländsk långkål
Betyg 3.6 av 5.32 personer har röstat
Receptet har 8 kommentarer
Receptet tar Under 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Dopp i grytan
Betyg 3.9 av 5.13 personer har röstat
Receptet har 9 kommentarer
Receptet tar Under 15 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Grisfötter i sojagelé med misomarinerade morötter
Betyg 3 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Avancerad svårighetsgrad
Tjocka revben i ugn med ingefärsglaze
Betyg 4.2 av 5.165 personer har röstat
Receptet har 66 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad