Doppspad med äpple och ingefära

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
0
Doppspad med äpple och ingefära

Detta doppspad är en variation av dopp i grytan är långt ifrån ett varmt, oljigt skinkspad med blöta brödbitar. Tänk snarare en mustig buljong som både får friskhet av äppelmust och sting från ingefära. Gör som norrlänningarna och skippa mjukbrödet och doppa ett hårt tunnbröd istället för en fulländad upplevelse.

Doppspad med äpple och ingefära

Ingredienser

8 bufféportioner
5 dl  skinkspad
2 msk  riven ingefära
5 dl  äppelmust
30   hela svartpepparkorn
500 - 600 g  vitkål
200 - 300 g  purjolök

Till servering

tunnbröd

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.

Gör så här

Fakta:
Varför äter vi dopp i grytan vid jul?
Dopp i grytan var ursprungligen inte en del av julbordet, utan det sågs praktiskt att doppa det något hårda brödet för att mjuka upp det i spadet från grytan med kokt skinka och julkorv i samband med julförberedelserna.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Dopp i grytan
Betyg 4.2 av 5.
12 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Rimlag med svartpeppar och äppelmust
Betyg 3.4 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grönkål
Betyg 2.7 av 5.
19 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Halländsk långkål
Betyg 3.6 av 5.
32 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Grisfötter i sojagelé med misomarinerade morötter
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tjocka revben i ugn med ingefärsglaze
Betyg 4.2 av 5.
148 personer har röstat
Över 60 min att tillaga