Dragonbakad torsk med räk- och sparrissås

Att baka torskrygg med ett täcke av gruyère, citron och rivet bröd ger fisken en frasig konsistensbrytning. Servera den dragonbakade torsken med en krämig sås på vit burksparris och räkor. Vitlök, persilja och dragon förhöjer smakupplevelsen ytterligare.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2017

Ingredienser
4 portioner
4 bitar MSC-märkt torskryggfilé (à 125 g)
1 tsk salt
1/2 msk finrivet citronskal
1 msk färskpressad citronjuice
75 g smör
1/2 pressad vitlöksklyfta
1/2 tsk torkad dragon
3 dl rivet vitt bröd (utan kant)
2 dl hackad persilja
1 1/2 dl riven gruyère
färsk dragon till servering
Räk- och sparrissås
1 burk vit sparris (à 180 g)
1/2 msk konc fiskfond
1 1/2 dl vatten
1 1/2 dl vispgrädde
1/2 msk majsstärkelse
1 tsk finrivet citronskal
1 msk färskpressad citronjuice
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
200 g skalade räkor
1 msk finskuren gräslök
Gör så här
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2292 KJ / 548 kCal
Fett37 g
Salt4 g
Kolhydrater13 g
Protein39 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Det är precis så gott som alla andra också säger :)
Niilo
2025-04-03Jättegott
Margareta
2023-05-14God!
Henry
2021-11-01