Dragonbräserad fjärilskotlett med sparris i rödlöksvinägrett

Betyg 3.5 av 5.
11 personer har röstat
0
Dragonbräserad fjärilskotlett med sparris i rödlöksvinägrett

En dragonbräserad fjärilskotlett med sparris i rödvinsvinägrett som bryter denna rätt med fina smaker. Vinägretten komponeras av ingredienser som finhackad rödlök, olivolja och vinäger som sedan blandas med den perfekt mjuka sparrisen. Servera med en saftig kotlett och nykokt potatis.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2016

Dragonbräserad fjärilskotlett med sparris i rödlöksvinägrett

Ingredienser

2 portioner
400 g  fast potatis

Sparris

1/2   rödlök
1 msk  olivolja
1/2 msk  rödvinsvinäger
salt och peppar
250 g  grön sparris

Kotletter

2   fjärilskotletter
1 tsk  olja
1 dl  vispgrädde
1/2 dl  vatten
1/2 tsk  dragon
1 msk  senap

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
11 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3441 KJ / 822 kCal
Fett54 g
Salt0.24 g
Kolhydrater41 g
Protein39 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Sparrispanna med dragon
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sparris- och potatispanna med dragon
Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rostad sparris med dragonsås
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grön sparris med dragonmajonnäs
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Peppargrillad flankstek/flappstek med primörsallad
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grillade isterband med potatissallad
Betyg 2.5 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga