Drinktilltugg à la Fryksås

Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
0
Drinktilltugg à la Fryksås

Mumsiga drinktilltugg på rökt fisk och en ljuvlig aioli som du lägger upp på ett hårt tunnbröd. Mixa aiolin och bred den på tunnbrödet. Fördela fiskbitarna och dekorera med dillkvistar och rucola. Voilà!

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2006

Drinktilltugg à la Fryksås

Ingredienser

4 portioner
4   bitar rökt fisk (à 25 g) t ex lax, makrill eller böckling
4   små bitar hårt tunnbröd
4   dillkvistar
några rucolablad

Aioli

2   rumsvarma äggulor
2 dl  rapsolja
1/2 dl  vinäger
2   små vitlöksklyftor
1 dl  finhackad dill
salt och peppar

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör äggfri: byt ut aioli mot äggfri majonnäs som smaksätts med vitlök.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Grillad makrill med potatissallad
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Frisé azur med rökt fisk
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Klockargårdens knaperstekta abborre
Betyg 2.9 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Jämtländsk wrap
Betyg 2.9 av 5.
17 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Varmrökt fisk med syrade grönsaker
Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Makrill melt med vitlöksfräst spenat och prästost
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga