Drunken noodles – Nudelwok med kyckling
Varför denna thailändska wokrätt heter just drunken noodles vet vi faktiskt inte. Däremot vet vi att denna kycklingwok med nudlar, grönsaker och ostronsås är enkel, snabb och otroligt god!
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2024
Ingredienser
4 portioner
180 g risnudlar (gärna breda)
400 g kycklingfilé
1 dl ostronsås
2 msk fisksås (asiatisk)
1 1/2 msk kinesisk soja
1 1/2 msk strösocker
2 msk vatten
2 - 3 msk fryst eller färsk hackad vitlök
2 - 3 msk fryst eller färsk hackad röd peppar (chili)
3 msk neutral rapsolja
500 g wokmix
1 kruka thaibasilika
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Tips
Prova att laga drunken noodles med tofu istället för kyckling!
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Lätt att laga och god, adderade hönsbuljong till såsen
Kim
2024-06-22Riktigt fishy. Brukar gilla ostron- och fisksås men det här var inte för mig.
Magnus
2024-04-21Supergod, avstod från socker och hade i lime. Blev kanon.
Jenny
2024-04-11