Dubbelmarinerad fläskfilé

Till fest och andra speciella tillfällen passar detta recept på saftig fläskfilé perfekt. Köttet blir smakrikt då du marinerar fläskfilén både en och två gånger i god marinad innan det serveras. Filén serverar du kall i skivor.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2008

Ingredienser
10 portioner
3 fläskfiléer (à 500 g)
3 msk smör
Marinad 1
3 vitlöksklyftor
10 dl vatten
2 msk grovt salt
5 kvistar färsk rosmarin
1 tsk grovkrossad vitpeppar eller svartpeppar
Marinad 2
1 vitlöksklyfta
1 citron (strimlat skal och 1/2 dl saft)
2 dl olivolja
2 msk finhackad rosmarin
Gör så här
08:00:00
00:03:00
02:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1637 KJ / 392 kCal
Fett26 g
Salt2.9 g
Kolhydrater2 g
Protein39 g
Kommentarer
Hur länge kan jag förvara den färdiga fläskfilén? Går den att frysa in om jag inte ska ha den förrän ca en vecka senare?
Lena
2025-03-06I marinad 1 ingår 2 msk grovt salt, kan jag byta ut det till finkornigt? Blir det isåfall samma mängd? Ska filén vara varm när den läggs i marinad 1?
Eva-lena
2025-01-13Hej Eva-Lena! Du kan byta ut det mot finkornigt rakt av. Samma mängd alltså för det väger lika mycket, grovsalt och finsalt. Och filéen kan gärna vara varm men behöver inte vara det när den läggs i marinaden. Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
2025-01-14lätt o jöttegott
Jane
2025-01-13