Dubbelmarinerad kyckling
Riktigt saftig kyckling som marineras två gånger för maximalt med smak. Dubbelmarinerad kycklingfilé serveras kall och passar utmärkt på en buffé eller att packa ner i picknickkorgen.
Ingredienser
8 portioner
1200 g kycklingfilé
salt
peppar
2 msk olja
Marinad 1
3 klyftor vitlök
1 tsk hel svartpeppar
1 l vatten
1 msk salt
1 kruka färsk persilja
Marinad 2
1 klyfta vitlök
1 citron (rivet skal och 1/2 dl saft för 8 port)
1 1/2 dl olivolja
1 tsk fänkålsfrön
2 krm nymald svartpeppar
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Tips
Du kan också använda två färdiga marinader och smaksätta med persilja, fänkålsfrön och citron.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1484 KJ / 354 kCal
Fett23 g
Salt3.3 g
Kolhydrater2 g
Protein35 g
Kommentarer
Blev verkligen supergott! Lät kycklingen ligga i Marinad I ca ett dygn och Marinad II också ett dygn. Kan varmt rekommendera detta recept! Jette
Jette
2024-06-08Supergod men jag la till lite sesamolja i marinaden.
Susanna
2024-06-03