Dubbelt så goda
Dubbelt så goda är spröda och ljuvliga kakor av nötmaräng som du fyller med en härlig smörkaffekräm. Kakorna är lite pilliga att göra men det är det väl värt för de är underbart goda och dina gäster kommer att älska dessa utsökta bakverk!
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2005
Ingredienser
35 st
100 g hasselnötter (100 g motsvar ca 1 1/2 dl)
100 g sötmandel (100 g motsvarar ca 1 1/2 dl)
4 dl florsocker
4 äggvitor
Fyllning
1 msk majsstärkelse (Maizena)
1 dl starkt kallt kaffe
1 äggula
125 g smör
1/2 dl florsocker
1/2 - 3/4 tsk vaniljsocker
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jag bakade dem med "färdigt" hasselnötsmjöl och mandelmjöl. Enklare, och funkade alldeles utmärkt. SÅ goda, kommer definitivt att göra dem igen.
Anette
2024-07-02Helt fantastiska! Jag spritsar ut nötsmeten på bakplåtspapper. Sen använder jag också sprits till kaffekrämen. Bästa kakan!
Anna
2024-02-15Helt omöjliga att lyckas med. Ursinnig blev jag. Allt flöt ihop till en stor massa.
Mari
2023-02-13