Dubbelt så goda

Betyg 3.3 av 5.
64 personer har röstat
7
Dubbelt så goda

Dubbelt så goda är spröda och ljuvliga kakor av nötmaräng som du fyller med en härlig smörkaffekräm. Kakorna är lite pilliga att göra men det är det väl värt för de är underbart goda och dina gäster kommer att älska dessa utsökta bakverk!

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2005

Dubbelt så goda

Ingredienser

35 st
100 g  hasselnötter (100 g motsvar ca 1 1/2 dl)
100 g  sötmandel (100 g motsvarar ca 1 1/2 dl)
4 dl  florsocker
4   äggvitor

Fyllning

1 msk  majsstärkelse (Maizena)
1 dl  starkt kallt kaffe
1   äggula
125 g  smör
1/2 dl  florsocker
1/2 - 3/4 tsk  vaniljsocker

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
64 personer har röstat

Kommentarer

Jag bakade dem med "färdigt" hasselnötsmjöl och mandelmjöl. Enklare, och funkade alldeles utmärkt. SÅ goda, kommer definitivt att göra dem igen.

Anette

2024-07-02

Helt fantastiska! Jag spritsar ut nötsmeten på bakplåtspapper. Sen använder jag också sprits till kaffekrämen. Bästa kakan!

Anna

2024-02-15

Helt omöjliga att lyckas med. Ursinnig blev jag. Allt flöt ihop till en stor massa.

Mari

2023-02-13

Testa liknande recept

Rostad mandel- och senapssås
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Snökakor
Betyg 4.5 av 5.
49 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tiramisu med pepparkakor
Betyg 3.1 av 5.
51 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Baskisk cheesecake med kaffe och choklad
Betyg 3.5 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mandelkakor med amaretto
Betyg 4.1 av 5.
24 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Mandelkakor med citron och blåbär
Betyg 4 av 5.
6 personer har röstat
Under 60 min att tillaga