Dukkah

Betyg 4.5 av 5.
8 personer har röstat
3
Dukkah

Dukkah är en egyptisk kryddblandning baserad på rostade nötter. Strö kryddblandningen på olika sorters stekt eller grillat kött, på riset och tillagade grönsaker.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2004

Dukkah

Ingredienser

5 dl
2 dl  hasselnötter eller valnötter
1 dl  sötmandel
1 dl  sesamfrön med skal
2 msk  korianderfrön eller malen koriander (2 msk frön motsvarar 2 tsk malen koriander)
1 msk  spiskummin
ev 1 msk  paprikapulver
1 tsk  salt
1/3 tsk  färskmalen svartpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
8 personer har röstat

Kommentarer

Jag var ganska frikostig med kryddorna men borde tydligen haft ytterligare mer. För mig är detta ett recept på hackade rostade nötter & inget annat. Det i sig är förvisso gott men tyvärr bidrog inte detta till någon kulinariskt tjoho i min värld.

Cecilia

2022-10-16

Supergott att strö över råkosten (mitt första möte med dukkah). Den här gången hade jag valnötter, nästa gång ska jag testa med hasselnötter och jag är säker på att jag kommer att göra detta många fler gånger för jag tror det passar till det mesta :P

Jeanette

2022-02-03

När receptet kom för för många år sedan i tidningen Buffe, testade jag och har gjort det många gånger. Det är så smak rikt och gott. Använder det på bröd,som doppats i olivolja eller strör på sallad m.m. Så Ni kan gärna sätta in det igen för ny tillkomna läsare. Med vänlig hälsning Ann-Kristin

Ann-kristin

2015-09-11

Testa liknande recept

Dubbelt så goda
Betyg 3.3 av 5.
64 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Asiatisk dukkah
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kalkonstek med torkad frukt, nötter och harissabönor
Betyg 2.8 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Nöttartlett med mörk choklad
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Panforte
Betyg 3.6 av 5.
16 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Chilinötter med honung
Betyg 4.1 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga