Dukkah
Dukkah är en egyptisk kryddblandning baserad på rostade nötter. Strö kryddblandningen på olika sorters stekt eller grillat kött, på riset och tillagade grönsaker.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2004
Ingredienser
5 dl
2 dl hasselnötter eller valnötter
1 dl sötmandel
1 dl sesamfrön med skal
2 msk korianderfrön eller malen koriander (2 msk frön motsvarar 2 tsk malen koriander)
1 msk spiskummin
ev 1 msk paprikapulver
1 tsk salt
1/3 tsk färskmalen svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jag var ganska frikostig med kryddorna men borde tydligen haft ytterligare mer. För mig är detta ett recept på hackade rostade nötter & inget annat. Det i sig är förvisso gott men tyvärr bidrog inte detta till någon kulinariskt tjoho i min värld.
Cecilia
2022-10-16Supergott att strö över råkosten (mitt första möte med dukkah). Den här gången hade jag valnötter, nästa gång ska jag testa med hasselnötter och jag är säker på att jag kommer att göra detta många fler gånger för jag tror det passar till det mesta :P
Jeanette
2022-02-03När receptet kom för för många år sedan i tidningen Buffe, testade jag och har gjort det många gånger. Det är så smak rikt och gott. Använder det på bröd,som doppats i olivolja eller strör på sallad m.m. Så Ni kan gärna sätta in det igen för ny tillkomna läsare. Med vänlig hälsning Ann-Kristin
Ann-kristin
2015-09-11