Dumplings med färs och ingefära
Har du inte testat dumplings ska du definitivt testa det här receptet på dumplings med färs och ingefära. Små utsökta asiatiska knyten fyllda med en fantastiskt god färs. En riktig höjdare och en underbar rätt till festligare tillfällen!
Ett recept från:
Buffé nr 2, 1999
Ingredienser
35 st
Fyllning
3 blad kinakål
500 g fläsk- eller blandfärs
1 dl hackad salladslök
2 msk hackad ingefära
1 tsk salt
1 tsk strösocker
1 msk soja
några droppar sesamolja
1 msk potatismjöl
Dumplingdeg
3 dl hett/varmt vatten
7 dl vetemjöl
ca 1 - 2 msk rapsolja (till stekning)
Dippsås
4 msk japansk soja
3 msk strösocker
4 msk risvinäger
2 tsk riven, färsk ingefära
1 finhackad vitlöksklyfta
2 tsk sesamolja
finhackad chili
För alla
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg men innehåller gluten.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Riktigt bra dippsås. Ett tips är att riva även vitlöken och chilin. För att riva chili så underlättar det att frysa den först. Tänk bara på att tvätta händerna väldigt noga efter att du hanterat chili.
Jonas
2023-10-21Hade hjälp av barnen, och äntligen fick pastamaskinen användas! Mkt uppskattat Dippsåsen var en riktig höjdare!
Samuel
2023-02-05Har gjort dessa dumplings många gånger och de är verkligen supergoda men undrar om det bara är jag som har massor med fyllning kvar när degen är slut? Testade en gång att göra slut på fyllningen och det krävdes tre satser av degen ^^ Jag klagar inte för de är verkligen värda jobbet. Hade bara varit kul att veta. ..och ett tips är att göra många och styckfrysa så man lätt kan ta fram och steka på några när suget sätter in.
Jeanette
2022-09-13