Dutch baby med risgrynsgröt

Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat
0
Dutch baby med risgrynsgröt

Laga den fluffiga och söta ugnspannkakan Dutch baby med en hemlig ingrediens – risgrynsgröt. Vänd ner den färdiga gröten i pannkakssmeten och grädda gyllene i ugnen, servera med körsbärskompott och syrlig yoghurt.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2023

Dutch baby med risgrynsgröt

Ingredienser

4 portioner

Körsbärskompott

250 g  frysta urkärnade körsbär
1/2 dl  syltsocker
2 msk  färskpressad citronjuice
3   ägg
1 1/2 dl  mjölk
1 1/2 dl  vetemjöl
1/2 tsk  salt
1 1/2 msk  strösocker
1 tsk  vaniljsocker
1/2 tsk  malen kanel
2 dl  risgrynsgröt
2 msk  smör

Till servering

yoghurt

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk, smör, risgrynsgröt och yoghurt.

Näringsvärdet är beräknat exkl. yoghurt men med kompott.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1530 KJ / 366 kCal
Fett13 g
Salt1.4 g
Kolhydrater51 g
Protein11 g

Testa liknande recept

Clafoutis med körsbär
Betyg 4.4 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Körsbärssylt
Betyg 4.5 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Saffranspannkaka med körsbär i portvin
Betyg 2.8 av 5.
13 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Körsbärssylt med choklad
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Körsbärskompott
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Laktosfri saffranspannkaka
Betyg 2.7 av 5.
71 personer har röstat
Under 45 min att tillaga