Efterrättspizza med choklad och marshmallows
![Efterrättspizza med choklad och marshmallows](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_251742/cf_259/efterrattspizza_med_choklad_och_marshmallows.jpg)
Bjud på en ljuvlig efterrättspizza inspirerad av s'mores. Smält choklad, fluffiga marshmallows, krossade cookies och krispiga jordnötter skapar en smakexplosion på en knaprig smördegsbotten.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2024
![Efterrättspizza med choklad och marshmallows](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_251742/cf_259/efterrattspizza_med_choklad_och_marshmallows.jpg)
Ingredienser
4-6 portioner
1 förp kyld smördeg (à 250 g)
1 äggula
200 g mjölkchoklad
2 dl marshmallows
1/2 dl salta jordnötter
2 krossade kakor (t ex cookies med chokladbitar)
flingsalt
För alla
Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria produkter av smördeg och kakor.
Näringsvärdet är beräknat per portion på 4 portioner.
Gör så här
Tips
Bryt chokladen i bitar och smält den försiktigt i en kastrull på låg värme, eller Bryt chokladen i bitar och lägg i en skål, smält chokladen över ett vattenbad (sätt skålen i en kastrull med knappt sjudande vatten och låt chokladen smälta. Se till att ingen vattenånga kommer i chokladen).
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3213 KJ / 768 kCal
Fett44 g
Salt0.88 g
Kolhydrater84 g
Protein10 g
Kommentarer