Eggnog med apelsin
![Eggnog med apelsin](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_207727/cf_259/eggnog_med_apelsin.jpg)
Gör eggnog i jul! En krämig, söt och fluffig juldrink som värmer skönt i vinterkylan. Den klassiska högtidsdrycken görs på mjölk, grädde och äggula med vanilj och kanel. Här smaksätter vi den dessutom med rivet apelsinskal.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2019
![Eggnog med apelsin](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_207727/cf_259/eggnog_med_apelsin.jpg)
Ingredienser
4-6 portioner
1 vaniljstång
4 dl mjölk (3%)
2 dl vispgrädde
1 kanelstång
1/2 tsk finriven muskotnöt
3 äggulor
1/2 dl råsocker
1 tsk finrivet apelsinskal
ev 4 msk mörk rom
För alla
Fri från gluten. Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjök och grädde.
Näringsvärdet är beräknat på 4 port inkl rom.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1540 KJ / 368 kCal
Fett27 g
Salt0.2 g
Kolhydrater17 g
Protein7 g
Kommentar
Kan man låta den svalna och servera den dagen efter kall? :-)
Linda
2021-11-21