Empanadas
Empanadas är sydamerikanska piroger som kan fyllas med olika godsaker. Dessa empanadas innehåller nötfärs, hårdkokta ägg och en massa kryddor. Ta med på picknicken eller laga till middagen hemma.
Ingredienser
ca 35 st
Deg
10 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk salt
2 dl kallt vatten
300 g rumstempererat smör
Fyllning
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
500 g nötfärs
2 msk olivolja
3 tsk rökt paprikapulver
3 tsk paprikapulver
4 tsk torkad oregano
1 1/2 tsk spiskummin
3 msk tomatpuré
1 1/2 msk konc kalvfond
1 dl vatten
1 förp krossade tomater (á 400 g)
1 dl gröna oliver , urkärnade
2 hårdkokta ägg
salt
svartpeppar
1 ägg (till pensling)
Till servering:
tomatsalsa
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi732 KJ / 175 kCal
Fett11 g
Salt1.1 g
Kolhydrater14 g
Protein5 g
Kommentar
Följde receptet slaviskt förutom att jag lade till 2 gröna jalapeno (skivade från början) i färsen precis innan jag skulle ta av från spisen. Gillar lite styrka ;-) Jättegott och inte speciellt avancerat i mitt tycke...
Guy
2024-07-12