Enbärsstek med mandelpotatis
I det här festliga receptet på enbärsstek med mandelpotatis marinerar och tillagar du kött i en stekpåse med rotfrukter och härliga kryddor för ett mört, saftigt och smakrikt kött. Servera med en varm vitkåls- och svampsallad samt mandelpotatis.
Ingredienser
4 portioner
600 g mandelpotatis
2 - 3 msk smör
Enbärsstek
ca 1500 g fransyska
1 stekpåse (5 liter)
2 morötter
2 gula lökar
200 g rotselleri
4 vitlöksklyftor
3 dl rött matlagningsvin
1 dl balsamvinäger
6 enbär
2 lagerblad
8 svartpepparkorn
2 tsk salt
Varm sallad
ca 350 g vitkål
2 klyftor grovhackad vitlök
1 burk kantareller (à 184 g)
1 burk murklor (à 200 g)
salt och peppar
Sås
sky från steken
2 - 3 msk mörk maizenaredning
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Stek och sås får fint betyg, men för att nå ända upp måste den varma salladen till. Aldrig hade jag själv kommit på att använda mina kantareller på detta sätt. Murklorna hoppade jag faktiskt över,jag hade kantareller så att det räckte. Skulle murklorna gjort det ännu bättre?!
Eva
2007-11-18Steken smakade himmelskt. Såsen helt ok. men ej smakat den varma salladen.
Eivor
2007-01-27Steken är ok, men såsen är inte god. Den varma salladen passar bra ihop med steken, men inte heller den är perfekt.
Fredrik
2005-11-14