Enchiladas
Enchiladas är en texmexrätt som tillagas i ugn. Både smidigt och gott! Fyll tortillarullarna med köttfärsen, häll på tomatsås och strö över ost som gratineras i ugnen. Smarrigt med en fräsch sallad till, och en klick gräddfil förstås.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2014
Ingredienser
4 portioner
1 msk olja
500 g passerade tomater
1 förp kryddmix enchilada (à 28 g)
ca 500 g nötfärs eller blandfärs
salt
peppar
150 g riven ost
8 st mellanstora majstortillabröd
Till servering
1/2 isbergssallad
1 förp majskorn (à 150 g)
1 1/2 dl gräddfil
För alla
Kontrollera noga innehållet i kryddmixen.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt tortillabröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ost och gräddfil mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Klimatanpassa
Gör mer klimaträtt: välj blandfärs / välj kycklingfärs. Detta leder till en tredjedels / 80 % minskning av klimatpåverkan från maträtten.
Gör så här
Tips
Rör gärna ner en förpackning kokta svarta bönor (à 380 g) i färssåsen, både gott och mer mättande.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3230 KJ / 771 kCal
Fett36 g
Salt4.7 g
Kolhydrater64 g
Protein47 g
Kommentarer
Gott tyckte hela familjen och enkelt att tillaga.
Maria
2024-06-25Super gott! Brukar blanda i bönor och majs i färsen ist för att toppa. Blir väldigt fylligt och gott
Josefine
2024-06-17Detta var så lätt att göra och så otroligt gott. 1000-tack för alla bra recept. Uppskattat av alla. Ann
Ann
2024-05-17