Enchiladas med bönsallad
Här kommer en favorit som går hem hos stora som små! Enchiladas gjorda på blandfärs tillagas i ugn ihop med pastasåsen, tomatpurén och riven ost. Bönsalladen som görs på söta plommontomater och svarta bönor blir ett utmärkt tillbehör!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2019
Ingredienser
4 portioner
Enchiladas
1 rödlök
ca 500 g blandfärs
1 msk olja
1 påse enchilada kryddmix
3 msk tomatpuré
1 dl vatten
salt
peppar
8 tortillabröd (medium)
390 g pastasås med vitlök
1 1/2 dl riven ost
Bönsallad
380 g svarta bönor
1/2 ask plommontomater (à 500 g)
1/2 msk olivolja
1/2 msk rödvinsvinäger
1 1/2 dl gräddfil
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3359 KJ / 803 kCal
Fett35 g
Salt4.8 g
Kolhydrater73 g
Protein43 g
Kommentarer
Väldigt gott. Det enda jag la till var majs eftersom jag tycker att det passar till mexikanska köket. Nästa gång ska jag koka pastasåsen samtidigt som jag fixar det andra. Jag vill inte att pastasås (tomatsås) ska vara ”rå”.
Maria
2023-03-31Varför går det inte att skriva ut receptet?
Tomas
2023-02-02Hej Tomas! Om du besöker receptet på webben så kan du klicka på den rosa bollen med tre prickar (bredvid gilla-knappen) så kan du välja alternativet skriv ut. 😊 Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-02-03Så lite av allt även om vi inte är stora i maten. Så lite fett att steka i varför?
Christina
2022-04-26