Endivesallad med rostade kikärtor

Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
0
Endivesallad med rostade kikärtor

Den krispiga endiven har en karaktärisk besk och pepprig smak. I detta recept serverar vi den i en endivesallad tillsammans med en sötsyrlig senapsvinägrett, vitlök- och smörsteka kikärtor, salt lagrad ost och valnötter.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2022

Endivesallad med rostade kikärtor

Ingredienser

4 portioner

Dressing

1 tsk  dijonsenap
1 tsk  flytande honung
2 msk  olivolja
2 msk  vit eller rödvinsvinäger
1 tsk  flingsalt
1/2 tsk  svartpeppar

Sallad

2 - 3   endiver
1   förp kokta kikärtor (à 380 g)
1   riven vitlöksklyfta
2 msk  smör
1 msk  rapsolja
2 krm  salt
100 g  pecorinoost eller annan lagrad ost
1 dl  hackade valnötter

För alla

Fri från gluten och ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.

Gör så här

Tips

Spara kikärtsspadet och använd i veganska varianter av exempelvis majonnäs och maräng.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1765 KJ / 423 kCal
Fett33 g
Salt3 g
Kolhydrater14 g
Protein14 g

Testa liknande recept

Endivesallad, glaserade valnötter och ost
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Cavatelli med svartkål, pecorino och valnötter
Betyg 4.2 av 5.
23 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grillad endive med apelsin- och dragonvinägrett
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Krämig rotselleri- och endivesallad med ägg
Betyg 3.8 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ugnsbakad tomat med sotad sallad och myntadressing
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Cruditéer med cottage cheese smaksatt med hummus
Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga