Enkel äppelpaj
En enkel äppelpaj med ett krispigt lock av smuldeg och en härlig fyllning av äpplen och kanel. Lättbakad och uppskattad paj som passar alla tillfällen. Äppelpajen serveras med vaniljsås eller glass.
Ingredienser
1 sats
Fyllning
4 äpplen (fasta, syrliga)
2 msk socker
1 msk kanel
Pajdeg
2 dl vetemjöl
3/4 dl strösocker
100 g smör eller margarin
Till servering
glass eller vaniljsås
För alla
Fri från ägg.
Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett. Välj laktosfri ersättningsprodukt att servera till.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Välj mjölkproteinfri ersättningsprodukt att servera till.
Klimatanpassa
Gör mer klimaträtt: byt ut smöret till mjölkproteinfritt margarin. Detta leder till en halvering av klimatpåverkan från maträtten.
Gör så här
Tips
Vi har nu gjort om receptet med största ändringen på minskat socker.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1153 KJ / 276 kCal
Fett11 g
Salt0.15 g
Kolhydrater43 g
Protein1 g
Kommentarer
Prova med 4dl mjöl, 1/2 dl socker och 150g smör. Blir perfekt. Bara kanel på äpplena, inget socker
Daniel
2024-03-09Enkelt och bra
Arman
2023-11-19Hej, Helt hopplöst få degen att täcka äpplena, behöver minst dubbelt så mycket pajdeg! Särskilt som receptet säger skär äpplena i bitar, tunna skivor är bättre, lättare då att få degen att täcka!
Stellan
2023-10-26