Enkel fisk- och skaldjursgryta

Betyg 3.5 av 5.
39 personer har röstat
9
Enkel fisk- och skaldjursgryta

Testa att laga till en gryta med smak av havets läckerheter. Den här fisk- och skaldjursgrytan är hur enkelt som helst att laga till och smakar dessutom himmelskt!

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2010

Enkel fisk- och skaldjursgryta

Ingredienser

4 portioner
300 g  delikatesspotatis
3 msk  konc. hummerfond
2 dl  crème fraiche
400 g  skinn- och benfri fiskfilé (t ex gös eller lax)
200 g  frysta, tinade sugarsnaps
100 g  kräftstjärtar eller skalade räkor
1/2 dl  hackad dill
1 krm  pepparmix
dillvippor till garnering
1   citron

Till servering

fullkornsbröd (gärna fullkorn)

För alla

Kontrollera noga innehållet i fonden och brödet.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.

Receptet är lagat och kommenterat av Buffés Testlagare 2010.
Testlagarnas kommentarer är inlagda av ICA.se-redaktionen och finns även i Buffé nr 4 2010.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
39 personer har röstat

Kommentarer

Saltade*

Elisabet

2020-06-15

Den var jätte god. Vi åt den som soppa med aioli till. Jag saktade fisken, men det hade inte behövts,

Elisabet

2020-06-15

Hur mycket potatisvatten det skava framgår inte riktigt ? Hade ju varit snyggt om det framgick

Emil

2020-02-22

Hej Emil! Tack för din fråga. Vi ska se över receptet och kommer att komplettera receptet framöver. Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2020-03-27

Testa liknande recept

Pirog med kräftstjärtar och crème fraiche
Betyg 3.7 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kräftsallad med dillvete och pepparrotsyoghurt
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Matig fisksoppa med kräftor
Betyg 3.9 av 5.
36 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Torsk- och kräftpanna med pepparrot och dill
Betyg 2.8 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kräft- och hummersoppa med taleggio
Betyg 3.6 av 5.
26 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Stekt lax med potatissallad och romröra
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga