Enkel fisk- och skaldjursgryta
Testa att laga till en gryta med smak av havets läckerheter. Den här fisk- och skaldjursgrytan är hur enkelt som helst att laga till och smakar dessutom himmelskt!
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2010
Ingredienser
4 portioner
300 g delikatesspotatis
3 msk konc. hummerfond
2 dl crème fraiche
400 g skinn- och benfri fiskfilé (t ex gös eller lax)
200 g frysta, tinade sugarsnaps
100 g kräftstjärtar eller skalade räkor
1/2 dl hackad dill
1 krm pepparmix
dillvippor till garnering
1 citron
Till servering
fullkornsbröd (gärna fullkorn)
För alla
Kontrollera noga innehållet i fonden och brödet.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Receptet är lagat och kommenterat av Buffés Testlagare 2010.
Testlagarnas kommentarer är inlagda av ICA.se-redaktionen och finns även i Buffé nr 4 2010.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Saltade*
Elisabet
2020-06-15Den var jätte god. Vi åt den som soppa med aioli till. Jag saktade fisken, men det hade inte behövts,
Elisabet
2020-06-15Hur mycket potatisvatten det skava framgår inte riktigt ? Hade ju varit snyggt om det framgick
Emil
2020-02-22Hej Emil! Tack för din fråga. Vi ska se över receptet och kommer att komplettera receptet framöver. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-03-27