Enkel indisk halloumigryta
![Enkel indisk halloumigryta](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_250209/cf_259/enkel_indisk_halloumigryta.jpg)
Härlig vegogryta med smaker som får tankarna att resa till Indien. Tandoorikryddad matlagningssås används och då blir grytan snabb att laga. Halloumi och kikärtor är också med i grytan och den passar perfekt att servera med nötter, naanbröd och yoghurt.
![Enkel indisk halloumigryta](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_250209/cf_259/enkel_indisk_halloumigryta.jpg)
Ingredienser
4 portioner
400 g halloumi
1 msk olja
1 förp Patak's tandoori matlagningssås (à 450 g)
1 förp kokta kikärtor (à 380 g)
250 g babyplommontomater
Serveringsförslag
färsk koriander
cashewnötter
naanbröd
matyoghurt (10%)
För alla
Kontrollera noga innehållet i såsen och brödet.
Fri från ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Den färdiga såsen var inte så god tyvärr och drog ned betyget. Rätten hade kunnat bli fantastiskt god med en annan sås.
Marie
2024-01-10Mycket god och smakrik som jag har tillagat flera gånger. Sist använde jag torr tandoorikrydda och matlagningsyoghurt istället för såsen. Blev minst lika gott.
Eva
2024-01-10Lättlagat och väldigt gott. Vi åt ris till.
Helena
2023-09-26