Enkel japansk kålpannkaka
![Enkel japansk kålpannkaka](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_235183/cf_259/enkel_japansk_kalpannkaka_.jpg)
Snabblagad japansk kålpannkaka som passar perfekt till lunch eller kanske helgens brunch. Toppa den krispigt stekta pannkakan med fräsch salladslök, majonnäs, lite japansk soja samt gärna furikake.
![Enkel japansk kålpannkaka](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_235183/cf_259/enkel_japansk_kalpannkaka_.jpg)
Ingredienser
2 portioner
150 g vitkål
3 ägg
1 dl vetemjöl
1 dl mjölk
1/2 krm bakpulver
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk olja
Till servering
1 finstrimlad salladslök
2 msk majonnäs
japansk soja
1 tsk furikake eller rostade sesamfrön
För alla
Kontrollera noga innehållet i majonnäsen och furikakekryddan.
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt vetemjöl mot glutenfri mjölmix.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt mjölk mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1045 KJ / 250 kCal
Fett17 g
Salt2 g
Kolhydrater15 g
Protein8 g
Kommentarer
Finhackade gurka till, blev super. Lätt recept och betyget från familjen blev att det kändes som lyxmat
Sara
2024-06-05Finstrimlade i matberedaren. Gräddade i våffeljärnet.
Lena
2024-05-05Gott! Men missa inte alla tillbehör, det är de som gör susen
Agneta
2024-04-12