Enkel japansk kålpannkaka
Snabblagad japansk kålpannkaka som passar perfekt till lunch eller kanske helgens brunch. Toppa den krispigt stekta pannkakan med fräsch salladslök, majonnäs, lite japansk soja samt gärna furikake.
Ingredienser
2 portioner
150 g vitkål
3 ägg
1 dl vetemjöl
1 dl mjölk
1/2 krm bakpulver
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk olja
Till servering
1 finstrimlad salladslök
2 msk majonnäs
japansk soja
1 tsk furikake eller rostade sesamfrön
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1045 KJ / 250 kCal
Fett17 g
Salt2 g
Kolhydrater15 g
Protein8 g
Kommentarer
Supergott! Serverade med japansk soja, salladslök, sesamfrön och sirachamajo. Hettan gjorde det verkligen så otroligt gott.
Evelina
2024-11-03Gjorde på palmkål och mangold och toppade med stekt strimlat rökt fläsk. Hade inga sesamfrön men det gick bra ändå😄Gott!!
Birgitta
2024-07-10Finhackade gurka till, blev super. Lätt recept och betyget från familjen blev att det kändes som lyxmat
Sara
2024-06-05