Enkel lax i ugn
Undrar du hur du ska laga perfekt lax i ugn? Här har du svaret! Allt du behöver är laxfilé, salt och svartpeppar. Vid en innertemperatur på 54–56 grader är laxen perfekt. Servera med dina favorittillbehör, som klyftpotatis, potatisgratäng eller risotto.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2019
Ingredienser
8 portioner
1200 g laxfilé
2 tsk salt
1/2 tsk nymalen svartpeppar
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1226 KJ / 293 kCal
Fett20 g
Salt2 g
Kolhydrater0 g
Protein28 g
Kommentarer
225 grader till 52-56 grader blir en torr lax dom gnisslar mellan tänderna. . 125- 150 grader till 45-47 grader blir en tillagad lax som smälter i munnen.
Hans
2023-12-31Superenkelt med stektermometer!
Karin
2023-08-20Tack! Ändrade lite, används citronpeppar istället samt riven citronskal och citronsaft.
Albert
2023-06-27