Enkel moussaka

En saftig och riktigt god moussaka med aubergine och blandfärs. Moussakan görs enkelt med färdig potatisgratäng som grund. En svensk version av en härlig grekisk klassiker.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2022

Ingredienser
4 portioner
1 aubergine (à ca 400 g)
500 g blandfärs
1 tsk olja
salt
peppar
1 förp pastasås vitlök (à 390 g)
800 g potatisgratäng
1 hjärtsallad
Gör så här
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2300 KJ / 551 kCal
Fett32 g
Salt5 g
Kolhydrater33 g
Protein31 g
Kommentarer
Hade i riven lök,extra vitlök samt paprikapulver och persilja i köttfärsen. Superbra!
Sara kristina
2025-04-02Härligt koncept med potatisgratängen, super gott och smidigt! Men jag adderade massa kryddor (väl behövligt): 1 msk oregano, 1 tsk timjan, 1 msk kanel, 1 tsk muskotnöt, 1 tsk vitpeppar (utöver svart) och 1 tsk sju kryddor. Samt en extra vitlök! Hade varit gott att lägga till en zucchini också!
Olivia
2025-02-28En förvånansvärt bra grund att smaksätta lite mer. Jag tog betydligt mer olja (oliv) att steka i eftersom auberginen suger upp mycket olja och det ger smak. Sen tillsatte jag kanel och lite malen muskot i köttfärssåsen, det behövdes om det ska smaka som moussaka. Nästa gång blir det två vitlöksklyftor också. Slutligen lite pecorino (går säkert lika bra med parmesan) ovanpå potatisgratängen, så blir det riktigt gott!
Fredrik
2024-12-08