Enkel och krämig pasta med prosciutto och tomat

Riktigt snabb och krämig pasta med färskost, prosciutto och tomat. Den här rätten går att variera i oändlighet genom att variera topping. Detta recept bjuder på tre alternativ. En med kött, en med fisk och en vego.

Ingredienser
4 portioner
4 port pasta
300 g färskost (av cream cheese-typ)
saften av 1/2 citron
ca 60 g färsk bladspenat
salt
svartpeppar
Topping 1
8 skivor prosciutto (lufttorkad skinka)
100 g delade körsbärstomater
färsk basilika
Topping 2
4 skivor kallrökt lax
2 strimlade salladslökar
Topping 3
1 knippe smörstekt sparris (à ca 250 g)
ev 1 msk olivolja (att ringla över)
50 g hackade valnötter (50 g motsvarar ca 1 dl)
rivet citronskal
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsberäkningen är gjord inkl topping nr 1.
Energi2036 KJ / 490 kCal
Fett20 g
Salt2.5 g
Kolhydrater55 g
Protein20 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jätteenkelt och gott!
Ulrika
2024-01-20Helt okej - men jag tror det blir klart bättre om man tar färskost med VITLÖK.
Johann
2020-01-25