Enkel pumpasoppa
En lättlagad pumpasoppa med få ingredienser som går snabbt att tillaga. Butternutpumpan går fint att ersätta med andra pumpasorter, t ex den orangea halloweenpumpan. En matig soppa att sätta på bordet en kulen höstdag.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2024
Ingredienser
4 portioner
2 vitlöksklyftor
2 msk olja
10 dl vatten
2 dl crème fraiche
2 grönsaksbuljongtärningar
1 butternutpumpa (1 pumpa motsvarar ca 1 kg)
1 förp kokta cannellinibönor (à 380 g)
salt
peppar
300 g bröd (gärna småbröd)
125 g färskost med pepparrot
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2413 KJ / 579 kCal
Fett37 g
Salt2 g
Kolhydrater45 g
Protein13 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Mycket trevlig soppa! Hade i en skvätt vitvinsvinäger för att få till lite extra syra vilket blev toppen
Alfred
2024-11-02Minskade vattnet till 7,5 dl. Lade till ca 50 g ädelost som fanns i kylen. Det blev gott.
Roger
2024-09-12God och enkel soppa. Tycker den blev lite vattnig/tunn så skulle börja med mindre vatten och tillsätta mer på slutet för önskad konsistens. Saltade och peppade ganska hårt för att få mer djup i smaken och tillsatte en skvätt vinäger för att få in lite syra.
Josefine
2024-03-19