Entrecôte med grillad, marinerad rödlök
![Entrecôte med grillad, marinerad rödlök](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_15579/cf_259/entrecôte_med_grillad__marinerad_rodlok.jpg)
Festlig bakpotatis och grillad entrecôte med marinerade grillade rödlökar. Garnera med grovhackad persilja. En underbart god måltid som du gärna bjuder på till fest.
![Entrecôte med grillad, marinerad rödlök](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_15579/cf_259/entrecôte_med_grillad__marinerad_rodlok.jpg)
Ingredienser
4 portioner
4 skivor entrecôte (à ca 125 g)
2 rödlökar
1 msk olja
1/2 dl rödvinsvinäger
1 msk socker
2 msk rapsolja
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1 dl hackad kruspersilja
4 stora bakpotatisar
Gör så här
Tips
Välj en väl marmorerad bit så får du extra saftig smak. Det går bra att byta entrecôten mot fläskkarré eller färska hamburgare.
Har du lagat receptet?
Kommentar
God smak men alldelaes för torrt. Krävs någon sås till.
Christina
2006-05-24