Entrecôte med örtpotatis och rödbetstzatziki
Grillad entrecôte i riktigt trevligt sällskap! Med kall färskpotatis blandat med dill, citronskal och ärtskott, och en färgstark rödbetstzatziki, blir den här rätten en riktig succé en solig dag.
Ingredienser
4 portioner
Örtpotatis
900 g kokt kall färskpotatis
1 citron
20 g dill
1/2 ask ärtskott (à 100 g)
3 msk olivolja
salt och peppar
Rödbetstzatziki
400 g kokta skalade rödbetor
2 dl yoghurt (10%)
1 vitlöksklyfta
Entrecôte
4 skivor entrecôte
1 påse BBQ allround rub (à 22 g)
För alla
Kontrollera ingrediensförteckningen på BBQ-såsen. Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: Välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut yoghurt mot Sour Supreme (innehåller soja) eller liknande mjölkproteinfri ersättningsprodukt, t ex mjölkproteinfri yoghurt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2456 KJ / 588 kCal
Fett0 g
Salt0 g
Kolhydrater0 g
Protein0 g
Kommentarer