Eriks cheeseburgare original med bearnaise
En riktigt smarrig cheeseburgare signerad Erik Lallerstedt. Hemligheten bakom en god burgare är att blanda färsen med alla ingredienser och låta den vila en bra stund innan den steks. Servera mellan stekta brödskivor med de klassiska tillbehören sallad, rödlök och tomat.
Ingredienser
4 portioner
Burgare
500 g grovmalen nötfärs (gärna högrevsfärs)
1 medelstor råriven gul lök
1 msk worchestersås
1 - 2 äggulor
salt och peppar
2 - 3 krm allroundkrydda
Tillbehör
4 - 8 skivor cheddarost
smör (att steka brödet i)
8 skivor bergis eller formfranska
romansallad
1 burk bearnaisesås (à 230 g)
1 skivad rödlök
1 skivad tomat
För alla
Kontrollera noga innehållet i worchestersåsen och bearnaisesåsen.
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: rosta eller välj laktosfritt smör att steka brödet i.
Gör mjölkproteinfri: uteslut eller byt cheddarosten mot mjölkproteinfritt osterstättnigsalternativ. Rosta eller välj mjölkproteinfritt matfett att steka brödet i.
Recept och bild i samarbete med Kavli/Eriks såser.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer