Esquites – Mexikansk majssallad

Betyg 4.5 av 5.
34 personer har röstat
13
Esquites – Mexikansk majssallad

Esquites är en majssallad från Mexiko där den är populär som mellanmål och street food. Rostad majs blandas med majonnäs, jalapeño, lime, chili och koriander och toppas med fetaost. Här har vi också blandat ner gröna ärtor i salladen! 

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2024

Esquites – Mexikansk majssallad

Ingredienser

6 portioner
400 g  frysta majskorn
100 g  frysta gröna ärtor
3   salladslökar
1   jalapeño
2   vitlöksklyftor
150 g  fetaost
1/2 dl  majonnäs
1/2 dl  färskpressad limejuice
1 1/2 dl  hackad koriander
1/2 tsk  chiliflakes
salt

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: byt fetaost mot mjölkproteinfri ostersättningsprodukt eller mot tofu.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
34 personer har röstat

Kommentarer

Löjligt god - kommer bli sommarens favorit!

Cecilia

2024-06-28

Gott!!!! Gick hem på tjejmiddagen trots koriander. Kommer att göra detta igen, en ny favorit.

Ulrika

2024-06-18

Magiskt gott! Kan äta det bara som det är.

Nora

2024-06-18

Näringsvärde per portion

Energi692 KJ / 165 kCal
Fett6 g
Salt1 g
Kolhydrater18 g
Protein8 g

Testa liknande recept

Het jalapeñosås med nachochips
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Carne asada - grillat kött
Betyg 4.5 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grön smoothie med spenat och grönkål
Betyg 4.1 av 5.
36 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Taquitos med tonfisk och ärtkräm
Betyg 4.5 av 5.
48 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillade majskolvar med jalapeñosmör och fetaost
Betyg 4.9 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Avokado- och gurksalsa
Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 15 min att tillaga