Esquites – Mexikansk majssallad
Esquites är en majssallad från Mexiko där den är populär som mellanmål och street food. Rostad majs blandas med majonnäs, jalapeño, lime, chili och koriander och toppas med fetaost. Här har vi också blandat ner gröna ärtor i salladen!
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2024
Ingredienser
6 portioner
400 g frysta majskorn
100 g frysta gröna ärtor
3 salladslökar
1 jalapeño
2 vitlöksklyftor
150 g fetaost
1/2 dl majonnäs
1/2 dl färskpressad limejuice
1 1/2 dl hackad koriander
1/2 tsk chiliflakes
salt
För alla
Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: byt fetaost mot mjölkproteinfri ostersättningsprodukt eller mot tofu.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi692 KJ / 165 kCal
Fett6 g
Salt1 g
Kolhydrater18 g
Protein8 g
Kommentarer
Löjligt god - kommer bli sommarens favorit!
Cecilia
2024-06-28Gott!!!! Gick hem på tjejmiddagen trots koriander. Kommer att göra detta igen, en ny favorit.
Ulrika
2024-06-18Magiskt gott! Kan äta det bara som det är.
Nora
2024-06-18