Estnisk kvargkaka med frukt
![Estnisk kvargkaka med frukt](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_14100/cf_259/estnisk_kvargkaka_med_frukt.jpg)
En traditionell östeuropeisk dessert med mjuk kvargfyllning med knaprig sötmandel och söta cocktailbär. Denna mumsiga kaka serveras, och smakar bäst, lätt avkyld och med färsk frukt.
![Estnisk kvargkaka med frukt](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_14100/cf_259/estnisk_kvargkaka_med_frukt.jpg)
Ingredienser
8 portioner
Pajskal
3 dl vetemjöl
125 g smör eller margarin
2 msk socker
1 äggula
Fyllning
3 ägg
1 äggvita
2 dl socker
2 burkar kvarg (à 250 g, 10%)
1 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 påse sukat (à 50 g)
1 påse syltade apelsinskal (à 50 g)
1 påse röda cocktailbär (à 50 g)
1 dl hackad sötmandel (1 dl motsvarar ca 65 g)
Till servering
färsk frukt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jag har dock ett helt ägg i pajdegen och vispar ägggulorna och de för sig och kör tre äggvitor. Då får man en mycket fluffigare kaka och skippar mjölet i fyllningen
Gustaf
2021-12-01Denna kaka har jag ätit som barn och även bakat den men då endast med russin och rivet skal av en ½ citron samt saften. Även mina barn i 3:dra generationen ester tycker om denna lite speciella kaka. Tiina Hell
Tiina
2008-10-31