Eton mess
I en Eton mess varvas grädde, jordgubbar och maränger, den brittiska varianten av Sveriges marängsviss kan man säga. Här får en klassisk Eton mess även syrlig smak av lime. En somrig, snabb och festlig dessert som passar fint att servera i portionsglas!
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2019
Ingredienser
8 portioner
4 dl vispgrädde
2 dl fet yoghurt (10%)
1 dl florsocker
2 tsk finrivet limeskal (+ extra att dekorera med)
1 l färska jordgubbar
15 - 20 maränger
För alla
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde och yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden och yoghurten mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: välj äggfria maränger.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1268 KJ / 303 kCal
Fett22 g
Salt0.07 g
Kolhydrater23 g
Protein2 g
Kommentarer
Lime-rivet är ett måste, det lyfter och ger en syrlighet som gifter sig bra med yoghurten och de söta marängerna. Mycket gott!
Tina
2023-04-06Mumsigt! Syrligheten i yoghurten väger upp sötman från marängerna så att det blir en bra balans.
Nina
2022-07-20