Evas kålsoppa

Betyg 2.8 av 5.
4 personer har röstat
0
Evas kålsoppa

En nyttig och mättande kålsoppa med potatis, brysselkål, lök, vitlök och kryddor. Koka soppan i 15 minuter, tillsätt crème fraiche och rör om. Servera gärna soppan med en ostgratinerad smörgås.

Evas kålsoppa

Ingredienser

4 portioner
1   gul lök
1 - 2   vitlöksklyftor
1 msk  olja
3   potatisar
500 g  brysselkål
1 1/3 l  grönsaksbuljong
1/2 - 4/5 tsk  salt
1 krm  vitpeppar
1 tsk  italiensk salladskrydda
1 dl  crème fraiche
2 msk  hackad gräslök

För alla

Äggfri.
Gör glutenfri: kontrollera innehållet i buljongtärningen.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot Imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör laktosfri: byt till laktosfri crème fraiche.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.8 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1600 KJ / 380 kCal
Fett18 g

Testa liknande recept

Under 45 min att tillaga
Brysselkålsoppa med nötfärs och apelsin- och persiljekräm
Betyg 3.5 av 5.
148 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Brysselkål i kokosmjölk med räkor och koriander
Betyg 3.1 av 5.
95 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Friterad brysselkål med kaprisdipp
Betyg 4 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Karamellig brysselkål
Betyg 4.3 av 5.
76 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Brysselkål i ugn
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga