Evas lök- och ansjovispaj

Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
1
Evas lök- och ansjovispaj

Ett matigt recept på smakfull lök- och ansjovispaj. Du gör en pajdeg som du fyller med lök, ansjovisfiléer och riven ost. Servera den nygräddade pajen med en fräsch grönsallad!

Evas lök- och ansjovispaj

Ingredienser

4 portioner

Pajdeg

100 g  margarin
1 1/2 dl  vetemjöl
1   äggula

Fyllning

6 - 6 1/2   medelstora gula lökar
2 msk  margarin till stekning
1 tsk  salt
4   ansjovisfiléer
1 1/2 dl  riven ost helst schweizerost

Äggstanning

1   ägg
1 1/2 dl  matlagningsgrädde
1/2 tsk  salt

För alla

Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri grädde.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat

Kommentar

För mycket lök och för lite ansjovisä

Barbro

2020-03-30

Testa liknande recept

Ansjovisbakad torsk
Betyg 4.4 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ugnsbakad sej med ansjovis- och dillsås
Betyg 3 av 5.
35 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Bakade potatishalvor med ansjovis
Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Klassisk strömminglåda
Betyg 2.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Shepherd's pie
Betyg 4 av 5.
221 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ansjovisbrûlée med hasselnötter och dill
Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga