Evas lök- och ansjovispaj
![Evas lök- och ansjovispaj](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_17270/cf_259/evas_lok-_och_ansjovispaj.jpg)
Ett matigt recept på smakfull lök- och ansjovispaj. Du gör en pajdeg som du fyller med lök, ansjovisfiléer och riven ost. Servera den nygräddade pajen med en fräsch grönsallad!
![Evas lök- och ansjovispaj](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_17270/cf_259/evas_lok-_och_ansjovispaj.jpg)
Ingredienser
4 portioner
Pajdeg
100 g margarin
1 1/2 dl vetemjöl
1 äggula
Fyllning
6 - 6 1/2 medelstora gula lökar
2 msk margarin till stekning
1 tsk salt
4 ansjovisfiléer
1 1/2 dl riven ost helst schweizerost
Äggstanning
1 ägg
1 1/2 dl matlagningsgrädde
1/2 tsk salt
För alla
Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri grädde.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
För mycket lök och för lite ansjovisä
Barbro
2020-03-30