Falafel med paprika- och sesamyoghurt och basilikaolja
![Falafel med paprika- och sesamyoghurt och basilikaolja](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_156423/cf_259/falafel_med_paprika-_och_sesamyoghurt_och_basilikaolja.jpg)
Enkel och snabb middag fixas med falafel. Stek dem och servera med en paprika- och sesamyoghurt smaksatt med ajvar relish och tahini tillsammans med en god basilikaolja med vitlök och chiliflakes. Med lite bröd och grönsaker så har du en riktigt god middag.
![Falafel med paprika- och sesamyoghurt och basilikaolja](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_156423/cf_259/falafel_med_paprika-_och_sesamyoghurt_och_basilikaolja.jpg)
Ingredienser
4 portioner
Paprika- och sesamyoghurt
1/2 dl ajvar relish
2 msk tahini
2 dl turkisk yoghurt
salt och svartpeppar
1/2 citron
Basilikaolja
1 1/2 kruka basilika
1 liten vitlöksklyfta
1 krm chiliflakes
1/2 krm salt
1/2 dl olivolja
Falafel
2 förp (à 200 g) falafel
1 msk olja
Till servering
sallad
tomater
liba- eller pitabröd
gärna feferoni
För alla
Kontrollera noga innehållet i falafeln och brödet.
Gör glutenfri: välj glutenfri falafel och glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri turkisk yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2440 KJ / 583 kCal
Fett31.9 g
Salt1.8 g
Kolhydrater56.3 g
Protein15 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer