Falafel med tabbouleh på havreris

Betyg 3.6 av 5.
9 personer har röstat
0Klimatsmart
Falafel med tabbouleh på havreris

Snabb och enkel är denna tabbouleh på havreris som serveras med falafel och en god dressing. I tabbouleh skär du ner tomater, salladslök och gurka, samt naturligtvis mynta för en extra fräsch smak.

Falafel med tabbouleh på havreris

Ingredienser

4 portioner

Tabbouleh

3 dl  havreris
250 g  körsbärstomater
125 g  salladslök
1/2   gurka
1   citron (skal och saft)
20 g  färsk persilja
1   kruka mynta
2 msk  olivolja
1/2 tsk  salt
1   förp fryst falafel (à 450 g)
1   förp färskost vitlök & örter (à 150 g)
1/2 dl  vatten

För alla

Kontrollera noga innehållet i falafeln.
Fri från ägg. Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut färskosten mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
9 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2922 KJ / 708 kCal
Fett34 g
Salt3 g
Kolhydrater71 g
Protein19 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Falafel med apelsinsallad i libabröd
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Falafel med pumpa och chilifraiche
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Falafel med tabbouleh och hummus
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Medelhavssallad med tomat, oliver och basilikadressing
Betyg 4.2 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Stekt torskfilé med taboulesallad
Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Falafelrulle
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga