Falafel på gula ärtor med grillad paprika och spetskål
![Falafel på gula ärtor med grillad paprika och spetskål](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_222524/cf_259/falafel_pa_gula_artor_med_grillad_paprika_och_spetskal.jpg)
Prova en ny variant av den klassiska vegofavoriten falafel i bröd! Här är falafeln gjord på gula ärtor och serveras i pitabröd med goda tillbehör som grillad paprika, spetskål samt en smakrik citronvinägrett.
![Falafel på gula ärtor med grillad paprika och spetskål](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_222524/cf_259/falafel_pa_gula_artor_med_grillad_paprika_och_spetskal.jpg)
Ingredienser
4 portioner
4 paprikor
2 små spetskål (à ca 500 g)
olivolja (att pensla kålen med)
1 tsk flingsalt
1 förp fryst falafel (gärna ärtfalafel) à 300 g
2 msk rapsolja (till stekning)
Citronvinägrett
1 dl rapsolja
1 msk äppelcidervinäger
saften av 1/2 citron
1 msk torkad oregano
flingsalt
Till servering
färska örter (t ex ärtskott, vattenkrasse och mynta)
pitabröd
För alla
Kontrollera noga innehållet i ärtfalafeln.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Recept och bild i samarbete med GoGreen.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Eva Grymt gott, följde receptet och alla smaker och texturer gifter sig perfekt. Snåla inte på vinägretten🧑🏻🍳
Eva
2021-10-31