Falsk lövbiff
Enkelt recept på falsk lövbiff som känns lite lyxig att servera. Blanda färsen väl i alla stegen så håller biffen ihop enklare. Att låta ett av bakplåtspappren vara kvar när falska lövbiffen läggs i pannan är också ett smart trick. Servera gärna med potatis i ugn och tomatsallad, och naturligtvis bearnaisesås.
Ingredienser
4 portioner
500 g nötfärs
1/2 tsk salt
1 ägg
2 msk majsstärkelse
1 vitlöksklyfta
1 krm mald svartpeppar
1 tsk paprikapulver
2 tsk italiensk salladskrydda
2 bakplåtspapper
1 msk olja
1 msk smör
För alla
Kontrollera noga innehållet i majsstärkelsen, salladskryddan och paprikapulvret.
Fri från gluten. Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör så här
Tips
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1555 KJ / 371 kCal
Fett27 g
Salt2.99 g
Kolhydrater4 g
Protein28 g
Kommentarer
Helt ok! Rekommenderar att ha kvar italiensk salladskrydda då den gör hela rätten…….. såg att vissa tog bort den. Använde 2 teskedar cirka vitlök pulver (en sparsam tesked lökpulver med) och ökade svart peppar /salt något. Funkar helt ok till ris. (Nej jag hade inte sås till).
Andreas
2024-08-22Lagade detta till kvällsmat. Hade dock ingen bra hemma så fick bli rödvinsås. Men det blev super gott och snabbt och enkelt👍🏻
Maria
2024-08-06Hej! Går det att förbereda färsen och låta den vila i några timmar? Antingen bara ihopblandad i en bunke eller utkavlad?
Johanna
2024-05-24Hej Johanna! Det går fint att förbereda och låta den ligga i kylskåpet tills du ska steka. Lycka till! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-05-24