Falukorvsgryta med äpplen och ärter
Falukorvsgryta med äpplen och ärter är en härlig, snabblagad och barnvänlig gryta för vardagskvällar. De lite lyxigare ingredienserna honung och dijonsenap gör att den känns festlig.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2011
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
2 gula lökar
600 g falukorv
3 äpplen (3 st motsvarar ca 350 g)
2 msk olivolja
4 dl hönsbuljong (vatten och hönsbuljongtärning eller kycklingfond)
1 msk honung
2 tsk dijonsenap
1 dl mellangrädde
1 tsk majsstärkelse
salt och peppar
2 dl frysta gröna ärtor
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongtärningen/fonden och korven för samtliga allergener. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfri korv.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfri korv. Byt grädden mot havre-, soja- eller risrebaserad gräddersättning.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3040 KJ / 727 kCal
Kommentarer
Riktigt gott.
Eva
2022-12-22God vardagsrätt.
Maria
2022-09-28