Falukorvskebab
Falukorvskebab kan verkligen bli familjens nya favoritmat. Hyvla långa, tunna remsor av falukorven och stek dem i kebabkrydda för den rätta smaken. Servera kebaben med klassiska tillbehör som grönsaker och kebabsås och kanske pommes eller bröd.
Ingredienser
4 portioner
550 g Scan vego middagskorv eller falukorv
3 msk matolja
3 tsk kebabkrydda
2 tomater
1 rödlök
1/2 isbergssalladshuvud
4 port pommes frites
2 dl vit kebabsås
2 dl röd kebabsås
12 feferoni
För alla
Kontrollera noga innehållet i kebabsåserna och korven.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri kebabsås.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri kebabsås.
Gör äggfri: välj äggfri kebabsås.
Gör så här
Tips
Byt ut pommes frites mot libabröd eller pitabröd och fyll brödet med korv, grönsaker och sås.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4298 KJ / 1027 kCal
Fett76 g
Salt5 g
Kolhydrater64 g
Protein21 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Den var god men ärligt talat är det kebabsåsen som gör att den får en extra stjärna i betyg. Helt okej substitut till kebab.
Ingela
2024-06-18Jättegott o enkelt, vi åt den med libabröd. Det som drog ner betyget lite var kebabkryddan, den tillförde inte mycket o var dessutom väldigt salt. Vi kommer att göra rätten igen, med någon annan kryddblandning.
Kattie
2024-05-09Den är SUPER god som Falu kebab
Jaana
2024-03-12